«بیانیه شماره ۲۹: مبارزه‌ی قدرت در داخل اپوزیسیون»


هموطن گرامی،

کمتر از نیم قرن از تسلط رژیم اشغالگر جمهوری اسلامی بر خاک پاک میهن‌مان، ایران، گذشته است و در گذر زمان افراد بیشتری از آن روی گردانده و به جمع مخالفان آن افزوده شده‌اند. امروز رژیم در مرز فروپاشی و از هم گسیختگی قرار دارد و در این مجال اندک بیش از پیش جان، مال و سرزمین ایرانیان را برای طولانی کردن حیات ننگین خود قربانی خواهد کرد.

نیک می‌دانیم که گستره‌ی وسیع فرهنگ، آداب و اندیشه‌‌ی ایرانیان در چارچوبی جهان‌شمول نمی‌گنجد و بنیادی است نادرست در سنجش میهن‌پرستی و ایرانی بودن افراد. آنچه ایرانیان را یکپارچه‌ می‌کند، تجربه‌ی زیسته طی سده‌ها، مرزها و زبان مشترکی‌ است که به رغم وجود گویشهای بی‌بدیل محلی، همدلی و همدردی مردمان را با یکدیگر به اشتراک می‌گذارد و ایرانیان را به یکدیگر پیوند می‌زند.

امروز لازم است اندکی توقف کنیم، نگاهی به مسیر طی شده بیندازیم و از آن بیاموزیم. ارزشهای ایرانی را به خود یادآور شویم و مروری بر ابزارها و ترفندهای رژیم برای ایجاد شکاف بین ایرانیان بیندازیم تا ضمن بی اثر کردن تلاشهای رژیم، همبستگی با یکدیگر را استحکام بخشیم.

آداب و فرهنگ ایرانیان همواره مورد ستایش و احترام دیگران بوده و بنیاد مستحکم آن در مقابل تهاجم مکرر بیگانگان استوار مانده است. رژیم اشغالگر اسلامی، در نیم قرن گذشته، فرهنگ ایرانیان را مورد تهاجم قرار داده و ارزشهای والای انسانی را به مفاهیم سخیف جنسی و جنسیت زده تقلیل داده و آداب گفتمان، منطق و استدلال را با گستاخی، فحاشی و اتهام زنی جایگزین کرده است. شوربختانه شاهد سرایت این کردار در میان مخالفان رژیم نیز هستیم که بی‌گمان، سرسپردگان رژیم در شمایل مبارز، هدایتگر این نفرت و تفرقه‌افکنی‌اند.

ایرانیانِ درون کشور، هوشمندانه نظاره‌گر رفتار و منش داعیه‌داران مبارزه علیه رژیم و شاهد استهلاک و چند دستگی میان نیروها‌ی خارج از کشور هستند که بی‌تردید اگر همبسته شوند ریشه‌ی این رژیم را در جهان خواهند خشکاند. در این هیاهوی بی سرانجام، بیراه نخواهد بود اگر ایرانیان درون کشور ناامیدانه از یاری هموطنان خارج از کشور دست بشویند.

روی سخن با همه‌ی افرادی است که با ادعای مبارزه علیه رژیم، خود را در جایگاه قضاوت قرار داده، دیگر مبارزان را تنها به دلیل عدم پذیرش سلیقه‌ی سیاسی خود مورد هتاکی قرار می‌دهند. این افراد، با انتساب انواع اتهامات بر پایه‌ی اسناد غیر قابل اثبات، ناقص یا مخدوش، روابط شخصی و خانوادگی افراد یا گذشته‌ی ایشان، بی‌خردانه یا به صورت سازماندهی شده رفتار دیکتاتور مآبانه‌ی رژیم جمهوری اسلامی را در میان مخالفان بازتولید می‌کنند. از سوی دیگر، پرده پوشی، انکار و عدم واکنش صریح و دقیق افراد شاخص در زمان و جایگاه مناسب، ادعای همسویی ایشان با چنین کردارهایی را در باور عمومی تقویت می‌کند.

امروز دو قطبی پادشاهی و مخالفان آن، آنچنان شدت گرفته است که مبارزه با رژیم را به محاق برده است و تردیدی نیست که رژیم در تشدید آن نقش داشته و خواهد داشت. آنچه هویداست لبخند شیطانی رژیم در واپسین نفسهای خود و سنگینی باری است که ایرانیانِ ستمدیده به دوش می‌کشند.

«شورا» به دور از سلیقه‌ی سیاسی افراد، هرگونه اتهام زنی، پرونده سازی،‌ هتاکی، تحقیر و به کار بردن الفاظ رکیک علیه دیگران را محکوم کرده و مرتکبان این اعمال را همسو با اهداف رژیم می‌داند. علاوه بر این «شورا» ترغیب مردم برای به‌کارگیری الفاظ رکیک به دلیل استیصال را مردود می‌داند و باور دارد این نگرش راه را برای توسعه‌ی توانایی گفتمان تاثیرگذار و تکرار پذیر مسدود کرده و نگاه جامعه‌ی جهانی به ارزش‌های مورد درخواست ایرانیان را به سطح جوامع بدوی تقلیل خواهد داد.

پاینده ایران آزاد
شورای همبستگی آزادی برای ایران
۲۴ بهمن ۱۴۰۳

متن بیانیه